Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są puszyste, lekkie , świetne na podwieczorek, można je podać z dipem serowo-ziołowym
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22445
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14575
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43686
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 568
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22445
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14575
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43686
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 568
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Robimy ciasto -mielimy twaróg, dodajemy mleko, jajka i cukier, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Odstawiamy ciasto na ok.30 minut aby odpoczęło.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze smietaną lub polewamy bułką tartą zrumienioną na maśle.
Robimy ciasto -mielimy twaróg, dodajemy mleko, jajka i cukier, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Odstawiamy ciasto na ok.30 minut aby odpoczęło.
Racuchy znakomicie smakują z dipem serowo-ziołowym. Bierzemy 300 g chudego twarogu, przecieramy przez sitko do miski, dodajemy 3 łyzki gęstej kwasnej śmietany i mieszamy na jednolitą masę.Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Małą cebulę obieramy , drobno kroimy , i razem z ziołami dodajemy do sera, doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze smietaną lub polewamy bułką tartą zrumienioną na maśle.
Racuchy znakomicie smakują z dipem serowo-ziołowym. Bierzemy 300 g chudego twarogu, przecieramy przez sitko do miski, dodajemy 3 łyzki gęstej kwasnej śmietany i mieszamy na jednolitą masę.Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Małą cebulę obieramy , drobno kroimy , i razem z ziołami dodajemy do sera, doprawiamy solą i pieprzem.