Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są puszyste, lekkie , świetne na podwieczorek, można je podać z dipem serowo-ziołowym
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 266
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 889
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7182
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 266
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 889
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7182
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8738
Składniki
Robimy ciasto -mielimy twaróg, dodajemy mleko, jajka i cukier, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Odstawiamy ciasto na ok.30 minut aby odpoczęło.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze smietaną lub polewamy bułką tartą zrumienioną na maśle.
Robimy ciasto -mielimy twaróg, dodajemy mleko, jajka i cukier, wszystkie składniki dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Odstawiamy ciasto na ok.30 minut aby odpoczęło.
Racuchy znakomicie smakują z dipem serowo-ziołowym. Bierzemy 300 g chudego twarogu, przecieramy przez sitko do miski, dodajemy 3 łyzki gęstej kwasnej śmietany i mieszamy na jednolitą masę.Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Małą cebulę obieramy , drobno kroimy , i razem z ziołami dodajemy do sera, doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i łyżką nakładamy nieduże porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor.Racuchy posypujemy cukrem pudrem i podajemy ze smietaną lub polewamy bułką tartą zrumienioną na maśle.
Racuchy znakomicie smakują z dipem serowo-ziołowym. Bierzemy 300 g chudego twarogu, przecieramy przez sitko do miski, dodajemy 3 łyzki gęstej kwasnej śmietany i mieszamy na jednolitą masę.Natkę pietruszki i koperek drobno siekamy. Małą cebulę obieramy , drobno kroimy , i razem z ziołami dodajemy do sera, doprawiamy solą i pieprzem.