Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje trochę przerobione śledzie piernikowe.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 15
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 20
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 17
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 12
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 12
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 15
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 20
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 17
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 12
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 12
Składniki
Płaty śledziowe moczymy w mleku. Robimy marynatę. Olej gotujemy z octem, zielem, cynamonem i goździkami, studzimy. Wymoczone śledzie kroimy na niewielkie kawałki, wkładamy do chłodnej marynaty. Śledzie dokładnie obtaczamy w marynacie i przelewamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 5 godzin. W tym czasie siekamy orzechy, rozgniatamy ciasteczka korzenne. Ciasteczka najlepiej rozgniatać w moździerzu. Miód jeśli jest skrystalizowany podgrzewamy i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami, orzechami i szczyptą cynamonu. Śledzie osączamy z marynaty, przekładamy na talerze i posypujemy kruszonką. To jest moja mocno zmodyfikowana wersja śledzi korzennych.