Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje trochę przerobione śledzie piernikowe.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 135
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 310
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 135
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 310
Składniki
Płaty śledziowe moczymy w mleku. Robimy marynatę. Olej gotujemy z octem, zielem, cynamonem i goździkami, studzimy. Wymoczone śledzie kroimy na niewielkie kawałki, wkładamy do chłodnej marynaty. Śledzie dokładnie obtaczamy w marynacie i przelewamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 5 godzin. W tym czasie siekamy orzechy, rozgniatamy ciasteczka korzenne. Ciasteczka najlepiej rozgniatać w moździerzu. Miód jeśli jest skrystalizowany podgrzewamy i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami, orzechami i szczyptą cynamonu. Śledzie osączamy z marynaty, przekładamy na talerze i posypujemy kruszonką. To jest moja mocno zmodyfikowana wersja śledzi korzennych.