Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje trochę przerobione śledzie piernikowe.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 633
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75541
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 633
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75541
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1629
Składniki
Płaty śledziowe moczymy w mleku. Robimy marynatę. Olej gotujemy z octem, zielem, cynamonem i goździkami, studzimy. Wymoczone śledzie kroimy na niewielkie kawałki, wkładamy do chłodnej marynaty. Śledzie dokładnie obtaczamy w marynacie i przelewamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 5 godzin. W tym czasie siekamy orzechy, rozgniatamy ciasteczka korzenne. Ciasteczka najlepiej rozgniatać w moździerzu. Miód jeśli jest skrystalizowany podgrzewamy i mieszamy z pokruszonymi ciasteczkami, orzechami i szczyptą cynamonu. Śledzie osączamy z marynaty, przekładamy na talerze i posypujemy kruszonką. To jest moja mocno zmodyfikowana wersja śledzi korzennych.