Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone, zanurzone w słodko kwaśnej zalewie octowej z cebulą .
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 222
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 217
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 222
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 217
Składniki
Śledzie opłukać posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Śledzie ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w plasterki. Do saganka wlać wodę ocet, olej, dodać cukier, goździki i pokrojoną cebulę. Gotować około 8 minut. Do zalewy dodać ziele, pieprz i listki laurowe. Gotować jeszcze 2 minuty i przestudzić. Na dno formy , głębokiego talerza wkładać porcję cebuli, ryby, na wierzchu cebulę i zalać dokładnie zalewą. Naczynie szczelnie,zamknąć lub przykryć wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.