Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone, zanurzone w słodko kwaśnej zalewie octowej z cebulą .
Sezon letni w kuchni bezsprzecznie należy do świeżych, krajowych warzyw. Zapi...
Odsłon: 944
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 74
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10268
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 126
Sezon letni w kuchni bezsprzecznie należy do świeżych, krajowych warzyw. Zapi...
Odsłon: 944
Takie łódeczki ziemniaczane przygotowałam do kotletów z karczku. Tak przygoto...
Odsłon: 74
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 10268
Smaczna, zdrowa, prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Wyśmienita jako przysta...
Odsłon: 126
Składniki
Śledzie opłukać posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Śledzie ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w plasterki. Do saganka wlać wodę ocet, olej, dodać cukier, goździki i pokrojoną cebulę. Gotować około 8 minut. Do zalewy dodać ziele, pieprz i listki laurowe. Gotować jeszcze 2 minuty i przestudzić. Na dno formy , głębokiego talerza wkładać porcję cebuli, ryby, na wierzchu cebulę i zalać dokładnie zalewą. Naczynie szczelnie,zamknąć lub przykryć wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.