Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone, zanurzone w słodko kwaśnej zalewie octowej z cebulą .
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Składniki
Śledzie opłukać posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Śledzie ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w plasterki. Do saganka wlać wodę ocet, olej, dodać cukier, goździki i pokrojoną cebulę. Gotować około 8 minut. Do zalewy dodać ziele, pieprz i listki laurowe. Gotować jeszcze 2 minuty i przestudzić. Na dno formy , głębokiego talerza wkładać porcję cebuli, ryby, na wierzchu cebulę i zalać dokładnie zalewą. Naczynie szczelnie,zamknąć lub przykryć wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.