Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie smażone, zanurzone w słodko kwaśnej zalewie octowej z cebulą .
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 852
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22924
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15338
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 852
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22924
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15338
Składniki
Śledzie opłukać posypać solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć po 3 minuty z każdej strony. Śledzie ułożyć na talerzu. Cebulę pokroić w plasterki. Do saganka wlać wodę ocet, olej, dodać cukier, goździki i pokrojoną cebulę. Gotować około 8 minut. Do zalewy dodać ziele, pieprz i listki laurowe. Gotować jeszcze 2 minuty i przestudzić. Na dno formy , głębokiego talerza wkładać porcję cebuli, ryby, na wierzchu cebulę i zalać dokładnie zalewą. Naczynie szczelnie,zamknąć lub przykryć wstawić do lodówki. Podawać następnego dnia.