Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która działa przeciw miażdżycowo. Niezależnie w oleju, occie czy śmietanie są równie zdrowe i wartościowe.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1045
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 150
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2608
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13335
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 13
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1045
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 150
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2608
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13335
Składniki
Śledzie namoczyć w wodzie z dodatkiem octu na 2 godziny. Wyjąć, opłukać i osączyć na ręczniku papierowym. Jeżeli robimy ze śledzi marynowanych to tylko zdejmujemy skórę i kroimy w kostkę. Przyprawy utłuc, śliwki pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać miód, koncentrat, śliwki wymieszać i chwilę jeszcze dusić na małym ogniu. W naczyniu układać warstwami, na dno trochę sosu z cebulą, na to śledzie. Śledzie posypujemy utłuczonymi przyprawami ( ja przyprawy rozwałkowałam wałkiem do ciasta.) kolejna warstwa cebuli, na to śledzie itd. Na koniec polać trochę olejem. Odstawić do lodówki na 3 dni aby się przegryzło.