Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkoptowy omlet z serem ricotta i dżemem wiśniowym. Wspaniałe weekendowe śniadanie lub deser.
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy łyżką lub trzepaczką z cukrem, mąką i mlekiem. Na końcu mieszamy delikatnie białka z masą żółtkową.
Na dwóch patelniach rozpuszczamy po pół łyżeczki masła i rozsmarowujemy po całości pędzelkiem silikonowym. Omlet wylewamy na patelnię i smażymy na średnim ogniu 3 minuty. Potrząsamy patelnią, aby omlet się okleił. Drugą patelnię przykładamy na pierwszą i obracamy. Na drugiej patelni smażymy omlet z drugiej strony około 2 minuty.
Można oczywiście omlet obracać, ale jest to trudne, ponieważ jest bardzo delikatny.
Omlet smarujemy dżemem i ricottą, składamy na pół i posypujmy cukrem pudrem. Podajemy od razu - najlepszy jest ciepły.
Słodki bigosik a taka tam fantazja na temat młodej kapusty:)
Odsłon: 3149
Szybka, smaczna i przede wszystkim zdrowa sałatka ze smacznym sosem bez prosz...
Odsłon: 5899
Przygotowany winegret idealny do zielonych sałat , surówek lub gotowanych jar...
Odsłon: 1009
Strogonow z kurczakiem to pyszne, pożywne i sycące danie, które nie wymaga d...
Odsłon: 34309
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 274
Strogonow z kurczakiem to pyszne, pożywne i sycące danie, które nie wymaga d...
Odsłon: 34309
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 274
Składniki
Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy łyżką lub trzepaczką z cukrem, mąką i mlekiem. Na końcu mieszamy delikatnie białka z masą żółtkową. Na dwóch patelniach rozpuszczamy po pół łyżeczki masła i rozsmarowujemy po całości pędzelkiem silikonowym. Omlet wylewamy na patelnię i smażymy na średnim ogniu 3 minuty. Potrząsamy patelnią, aby omlet się okleił. Drugą patelnię przykładamy na pierwszą i obracamy. Na drugiej patelni smażymy omlet z drugiej strony około 2 minuty. Można oczywiście omlet obracać, ale jest to trudne, ponieważ jest bardzo delikatny. Omlet smarujemy dżemem i ricottą, składamy na pół i posypujmy cukrem pudrem. Podajemy od razu - najlepszy jest ciepły.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica na parze
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Śniadania
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Śniadania
Grillowany czosnek
Jajecznica na parze
Jajecznica to idealna propozycja na każde śniadanie. To potrawa lubiana przez...
Odsłon: 63
Kanapki z awokado i truskawkami
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 93