Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalczyk doskonałym smarowidłem na chleb . A Jeszcze lepiej jeśli ten chleb jest domowy . Przepisy na chlebek znajdziecie na moim blogu.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 244
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 50
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 244
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 50
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Składniki
Smalec roztapiamy na głębokiej patelni . Cebulę obieramy , siekamy w drobną kostkę i dodajemy do smalcu . Po około 2 minutach podduszania cebuli na małym ogniu , dodajemy mięso mielone rozdzielając je jak najdrobniej i mieszając . Pamiętajmy ,że mielone mięso włożone na gorący tłuszcz ścina się natychmiastowo . Jabłko obieramy i ścieramy na grubszych oczkach tarki i dodajemy do mięsa , tłuszczu i cebuli . Do smaku dodajemy pieprz mielony ,sól oraz przyprawę . Całość dusimy na małym ogniu aby nie spalić , ale aby cebula oraz jabłko zmiękły . Dobrze wymieszane składniki , przelewamy do miseczki . Czekamy do zastygnięcia . Zastygnięty i wystudzony domowy smalczyk przechowujemy w lodówce . Polecam domowe chlebki:
https://www.malgoskawkuchni.com/2020/04/witam-was-mio-w-ten-cieplutki-dzien.html https://www.malgoskawkuchni.com/2020/09/chleb-pszenno-gryczany.html