Do góry

Śniadania Przepis na:

Smarowidło z kaszy i jajek

Smarowidło z kaszy i jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2123 Ocena: 47375

Dodano:

Odsłon: 8628

Często pomysły na dania przychodzą w nocy. Czasami notujemy, jednak w większości przypadków gotujemy. Ten wpadł nam do głowy jakoś po pierwszej. Trzeba było szybko działać :P . Rano tuż-tuż, a śniadanie to podstawa.

Składniki

  • 50 g kaszy orkiszowej
  • 50 g białej kaszy gryczanej
  • 5 jajek
  • 1 por (biała część)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ekologiczna przyprawa w płynie
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem.
    Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy.
    Natkę siekamy.
    Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń