Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona i smażona feta z miodem zrewolucjonizowała kuchnie. I nie ma się co dziwić gdyż w obu przypadkach jest to strzał w dziesiątkę. Jest aromatyczna, kremowa, obłędna.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Sery feta odsącz z nadmiaru płynu na ręczniku papierowym. Na płaskich ale głębszych talerzach przygotuj w jednym bułkę a w drugim rozkłócone jajko z pieprzem. Ser zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Około 4 minuty na stronę.
Rukolę rozłóż po równo na talerze, polej oliwą z oliwek, na niej połóż smażony ser feta. Dodaj oliwki kalamata i oliwki zielone.
Ser polej syropem klonowym, a całość posyp posiekanymi orzechami brazylijskimi. Serwuj od razu, najlepszy smak jest na ciepło.