Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona i smażona feta z miodem zrewolucjonizowała kuchnie. I nie ma się co dziwić gdyż w obu przypadkach jest to strzał w dziesiątkę. Jest aromatyczna, kremowa, obłędna.
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Jeden z wariantów użycia sałatki z tuńczyka. Bardzo smaczne quesadillas na pi...
Odsłon: 88
Pikle ogórkowe to obowiązkowy element każdej domowej spiżarni ze względu na s...
Odsłon: 1073
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 375
Cyk Pyk i YES hawajska zupa kwietna " Kahakai Pua " czyli zupa kwietna plaż...
Odsłon: 22
Pożywna, zdrowa i bardzo smaczna pasta z ryżem. Kompletnie wartościowy obiad....
Odsłon: 53
Składniki
Sery feta odsącz z nadmiaru płynu na ręczniku papierowym. Na płaskich ale głębszych talerzach przygotuj w jednym bułkę a w drugim rozkłócone jajko z pieprzem. Ser zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Około 4 minuty na stronę.
Rukolę rozłóż po równo na talerze, polej oliwą z oliwek, na niej połóż smażony ser feta. Dodaj oliwki kalamata i oliwki zielone.
Ser polej syropem klonowym, a całość posyp posiekanymi orzechami brazylijskimi. Serwuj od razu, najlepszy smak jest na ciepło.