Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona i smażona feta z miodem zrewolucjonizowała kuchnie. I nie ma się co dziwić gdyż w obu przypadkach jest to strzał w dziesiątkę. Jest aromatyczna, kremowa, obłędna.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Sery feta odsącz z nadmiaru płynu na ręczniku papierowym. Na płaskich ale głębszych talerzach przygotuj w jednym bułkę a w drugim rozkłócone jajko z pieprzem. Ser zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Około 4 minuty na stronę.
Rukolę rozłóż po równo na talerze, polej oliwą z oliwek, na niej połóż smażony ser feta. Dodaj oliwki kalamata i oliwki zielone.
Ser polej syropem klonowym, a całość posyp posiekanymi orzechami brazylijskimi. Serwuj od razu, najlepszy smak jest na ciepło.