Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem miłośniczką sałatek. Oto dowód, że z produktów przeznaczonych na kanapki można zrobić pyszną sałatkę.
Nóż, deska do krojenia, gilotyna do jajek i krateczka, łyżka, salaterka
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2405
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5099
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2405
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5099
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 161
Składniki
Chleb pumpernikiel pokroić w kostkę ok 1 cm. Umieścić w salaterce. Jajka ugotowane na twardo obrać i pokroić w kostkę. Najlepiej użyć gilotyny i krateczki. Przełożyć do salaterki. Dodać wiórki sera cheddar. Może być inny ulubiony. Dodać pokrojone drobno w kostkę rzodkiewki, a także ogórka pokrojonego w kostkę i jabłko pokrojone w kostkę. Wcześniej z jabłka trzeba usunąć gniazdo nasienne. Dodać pokrojony szczypior, pokrojoną natkę pietruszki, pieprz młotkowany z kolendrą, majonez, musztardę, sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszać i gotowe. Można zajadać. Smacznego.