Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne śniadanko na weekend, proste i stosunkowo szybkie w przygotowaniu. Sycące, ale przede wszystkim zdrowe i dietetyczne:)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, w misce dokładnie wymieszałam i roztarłam widelcem wszystkie składniki na mini tartę. Ciasto wklepałam w małą formę silikonową (średnica ok. 12 cm) podnosząc brzegi do góry- użyć można tak naprawdę każdego małego naczynia do zapiekania. Wstawiłam do piekarnika na 10 min.
Na dno zapieczonej tarty ułożyłam posiekaną w kosteczkę kiełbasę, wbiłam na to jajko, doprawiłam solą i pieprzem, a na koniec posypałam posiekanym szczypiorkiem. Zapiekałam przez kolejne 20 min. W moim piekarniku po takim czasie żółtko całkowicie się ścięło (a lubię w połowie płynne), więc kolejnym razem spróbuję zapiekać krócej, ok. 16-18 min.