Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne śniadanko na weekend, proste i stosunkowo szybkie w przygotowaniu. Sycące, ale przede wszystkim zdrowe i dietetyczne:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, w misce dokładnie wymieszałam i roztarłam widelcem wszystkie składniki na mini tartę. Ciasto wklepałam w małą formę silikonową (średnica ok. 12 cm) podnosząc brzegi do góry- użyć można tak naprawdę każdego małego naczynia do zapiekania. Wstawiłam do piekarnika na 10 min.
Na dno zapieczonej tarty ułożyłam posiekaną w kosteczkę kiełbasę, wbiłam na to jajko, doprawiłam solą i pieprzem, a na koniec posypałam posiekanym szczypiorkiem. Zapiekałam przez kolejne 20 min. W moim piekarniku po takim czasie żółtko całkowicie się ścięło (a lubię w połowie płynne), więc kolejnym razem spróbuję zapiekać krócej, ok. 16-18 min.