Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne śniadanko na weekend, proste i stosunkowo szybkie w przygotowaniu. Sycące, ale przede wszystkim zdrowe i dietetyczne:)
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 83
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 83
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni, w misce dokładnie wymieszałam i roztarłam widelcem wszystkie składniki na mini tartę. Ciasto wklepałam w małą formę silikonową (średnica ok. 12 cm) podnosząc brzegi do góry- użyć można tak naprawdę każdego małego naczynia do zapiekania. Wstawiłam do piekarnika na 10 min.
Na dno zapieczonej tarty ułożyłam posiekaną w kosteczkę kiełbasę, wbiłam na to jajko, doprawiłam solą i pieprzem, a na koniec posypałam posiekanym szczypiorkiem. Zapiekałam przez kolejne 20 min. W moim piekarniku po takim czasie żółtko całkowicie się ścięło (a lubię w połowie płynne), więc kolejnym razem spróbuję zapiekać krócej, ok. 16-18 min.