Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy takie śniadania. Pełna dawka energii aż do obiadu. Do tego świetnie smakuje.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13480
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13480
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej. Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię dodajemy pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich. Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek lekko przyrumieni. Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię. Smażymy ok. 2 min po czym wrzucamy skorki chleba porwane w kostkę. Podsmażamy następne 2 min. Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem. Wlewamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą ziół. Czekamy chwilę po czym posypujemy startym cheddarem. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajko się zetnie. Przekładamy na talerz i zajadamy.