Do góry

Śniadania Przepis na:

Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem i pieczarkami.

Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1533 Ocena: 20850

Dodano:

Odsłon: 335

Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem, pieczarkami i cebulą.

Składniki

  • makaron spaghetti 25 dag
  • pieczarki 2 szt.
  • mięso mielone 10 dag
  • cebula połowa
  • Sól
  • Pieprz
  • Majeranek
  • ser żółty
  • pomidory krojone 1 puszka
  • bazylia świeża
  • szczypior
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Spaghetti w sosie pomidorowym z mięsem i pieczarkami.

Przygotowanie

  1. Sos pomidorowy:

    Pieczarkę i cebulę drobno kroimy i smażymy na 2 łyżkach oleju. Dodajemy mięso mielone i dokładnie mieszamy rozdrabniając mięso. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem.

  2. Do usmażonych składników dodajemy krojone pomidory z puszki, bazylię i drobno pokrojony szczypior.

  3. Mieszamy i zagotowujemy.

  4. Makaron spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodajemy przygotowany sos, mieszamy i nakładamy do talerzy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń