Do góry

Śniadania Przepis na:

Staropolska krajanka świąteczna

Staropolska krajanka świąteczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 2311 Ocena: 14633

Dodano:

Odsłon: 4132

Tak połączona święconka smakuje wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Jajka ugotowane
  • Kiełbasa wiejska
  • Boczek wędzony chudy
  • Szynka dobrej jakości
  • Sól do smaku
  • Chrzan tarty (może być ze słoiczka)
  • Papryka wędzona mielona do posypki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Gdy w Wielką Sobotę poświęcimy pokarmy to na śniadanie wielkanocne możemy sobie przygotować bardzo szybko staropolską krajankę. Wszystkie składniki kroimy w zgrabną kostkę, łączymy z chrzanem (ilość według uznania-jak kto lubi. Wykładamy na talerze i dekorujemy papryką wędzoną mieloną, po czym podajemy na stół świąteczny. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń