Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpocznij dzień od pysznej i zdrowej surówki, która dostarczy ci energii, a jednocześnie nie spowoduje uczucia obciążenia. Ta śniadaniowa kompozycja zawiera soczystą pierś z kurczaka, jajka na twardo, słodką kukurydzę i chrupiącą kapustę, tworząc kapitalny mix smaków i tekstur. Całość dopełnia lekki sos na bazie oliwy, dodający daniu świeżości, charakteru i lekkości. Surówkę na śniadanie podawaj samodzielnie lub z ulubionym pieczywem. Sprawdzi się także jako propozycja do lunchboxa.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1220
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 160
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Mięso z piersi kurczaka umyj, wytnij błonki, żyłki i inne zbędne elementy. Włóż fileta do zimnej, osolonej wody lub bulionu i gotuj ok. 20 minut. Pozwól mięsu ostygnąć w płynie, dzięki czemu zachowa soczystość. Dla oszczędności czasu rano, możesz przygotować kurczaka dzień wcześniej. Wystudzone mięso rozerwij widelcem na wiórki lub pokrój w paski i włóż do miski.
Jajka włóż do osolonej wody i gotuj ok. 8 minut od momentu zagotowania wody. Następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę lub paski. Kapustę opłucz, osusz i cienko poszatkuj. Kukurydzę przełóż na sito i odstaw do odsączenia z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki włóż do miski z kurczakiem.
W osobnym naczyniu zmieszaj oliwę z musztardą, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Możesz ubić widelcem, aby uzyskać emulsyjną konsystencję. Polej sosem sałatkę, dokładnie wymieszaj, a na koniec posyp świeżo mielonym, kolorowym pieprzem, opcjonalnie posiekaną zieleniną i podawaj. Surówka na śniadanie jest najlepsza zaraz po przygotowaniu, a jej nadmiar przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.