Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpocznij dzień od pysznej i zdrowej surówki, która dostarczy ci energii, a jednocześnie nie spowoduje uczucia obciążenia. Ta śniadaniowa kompozycja zawiera soczystą pierś z kurczaka, jajka na twardo, słodką kukurydzę i chrupiącą kapustę, tworząc kapitalny mix smaków i tekstur. Całość dopełnia lekki sos na bazie oliwy, dodający daniu świeżości, charakteru i lekkości. Surówkę na śniadanie podawaj samodzielnie lub z ulubionym pieczywem. Sprawdzi się także jako propozycja do lunchboxa.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 234
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 234
Składniki
Mięso z piersi kurczaka umyj, wytnij błonki, żyłki i inne zbędne elementy. Włóż fileta do zimnej, osolonej wody lub bulionu i gotuj ok. 20 minut. Pozwól mięsu ostygnąć w płynie, dzięki czemu zachowa soczystość. Dla oszczędności czasu rano, możesz przygotować kurczaka dzień wcześniej. Wystudzone mięso rozerwij widelcem na wiórki lub pokrój w paski i włóż do miski.
Jajka włóż do osolonej wody i gotuj ok. 8 minut od momentu zagotowania wody. Następnie ostudź, obierz i pokrój w kostkę lub paski. Kapustę opłucz, osusz i cienko poszatkuj. Kukurydzę przełóż na sito i odstaw do odsączenia z zalewy. Wszystkie przygotowane składniki włóż do miski z kurczakiem.
W osobnym naczyniu zmieszaj oliwę z musztardą, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Możesz ubić widelcem, aby uzyskać emulsyjną konsystencję. Polej sosem sałatkę, dokładnie wymieszaj, a na koniec posyp świeżo mielonym, kolorowym pieprzem, opcjonalnie posiekaną zieleniną i podawaj. Surówka na śniadanie jest najlepsza zaraz po przygotowaniu, a jej nadmiar przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.