Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne danie śniadaniowe. Syrniki to placuszki twarogowe, popularne w kuchni ukraińskiej i rosyjskiej.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 49
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18593
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30707
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 49
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18593
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7102
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30707
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać twaróg, mąkę cukier, sól i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszać aż do osiągnięcia konsystencji ciasta.
Z powstałego ciasta uformować okrągłe placuszki i obtoczyć w mące (proces podobny trochę do wyrabiania kotletów mielonych).
Na patelni rozgrzać olej lub oliwę. Uformowane placuszki położyć na patelni i smażyć aż będą złociste z obu stron.
(Opcjonalnie) Do podania można posypać syrniki cukrem pudrem lub polać syropem klonowym i dodać ulubione owoce.