Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na weekendowe (i nie tylko) śniadanie, które przygotujecie w maksymalnie 15 minut. Obłędna, aromatyczna i niezwykle pożywna szakszuka inspirowana smakiem znanej włoskiej sałatki caprese. Są tuta pomidory, mozzarella i bazylia - będzie pysznie i do syta :) Spróbujcie koniecznie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326500
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16901
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326500
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12096
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16901
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Składniki
Pomidory malinowe pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki. Cebulę pokroić w większą kostkę, papryczkę chili na plasterki. Czosnek posiekać drobno. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem. Dodać cebulę, czosnek i chili. Podsmażyć do zeszklenia. Dodać pomidory i dusić ok. 5 minut, do odparowania soku. Pomidory doprawić solą, pieprzem, kuminem i papryką. Dodać połowę posiekanej bazylii.
W pomidorach zrobić dwa wgłębiania i wbić w nie jajka. Na pomidorach ułożyć plasterki odsączonej na ręczniku papierowym mozzarelli. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć przez ok. 3 minuty, aż ser się rozpuści, białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne. Przed podaniem posypać pozostałymi listkami bazylii. Podawać od razu po przygotowaniu z pieczywem.