Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, aromatyczna. Uwielbiam jajka , a to kolejny pomysł na ich przyrządzenie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5159
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1523
Składniki
Zaczynam od sparzenia pomidorów. Zostawiam je na dłuższą chwilę w gorącej wodzie i kroję pomidorki koktajlowe na połówki. Obieram czosnek i kroję na cienkie plasterki. Wyjmuję sparzone pomidory, obieram ze skórki, kroję na ćwiartki, usuwam pestki. Na oliwie podsmażam czosnek na średnim ogniu pilnując by nie ściemniał ,a tylko lekko się zarumienił. Po chwili dodaję wszystkie pomidory i doprawiam przyprawami. Delikatnie mieszam. Zostawiam na jakieś 5 minut, po czym wbijam jaja. Przykrywam pokrywką i czekam, aż białka się zetną. Trwa to u mnie jakieś 6 minut, warto doglądać. Na koniec solę i pieprzę. Siekam szczypior i dodaję listki bazylii. Smacznego :)