Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce, polane kremowym sosem holenderskim. Grillowane szparagi zawinięte w boczek, płynne jajko i pyszny sos, to zestaw obowiązkowy w sezonie.
patelnia grillowa, głęboki garnek
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4326
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5557
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13834
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4326
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6714
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5557
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13834
Składniki
Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe kocówki. Wrzuć do gotującej się wody z solą i cukrem na 2 min. Szparagi przełóż do zimnej wody. Szparagi owiń w boczek i usmaż na patelni grillowej. Jak boczek się zarumieni będą gotowe. Wodę zagotuj w głębokim garnku, dodaj łyżkę octu, zamieszaj. Jajko delikatnie wbij do miseczki. Wodę zamieszaj aby powstał wir, w sam środek wlej jajko. Ma się gotować 2,5-3 min. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, poczekaj aż ocieknie z wody. Szparagi przełóż na talerz, polej sosem, dodaj jajko. Posyp ulubionymi przyprawami.