Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce, polane kremowym sosem holenderskim. Grillowane szparagi zawinięte w boczek, płynne jajko i pyszny sos, to zestaw obowiązkowy w sezonie.
patelnia grillowa, głęboki garnek
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 165
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 165
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8435
Składniki
Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe kocówki. Wrzuć do gotującej się wody z solą i cukrem na 2 min. Szparagi przełóż do zimnej wody. Szparagi owiń w boczek i usmaż na patelni grillowej. Jak boczek się zarumieni będą gotowe. Wodę zagotuj w głębokim garnku, dodaj łyżkę octu, zamieszaj. Jajko delikatnie wbij do miseczki. Wodę zamieszaj aby powstał wir, w sam środek wlej jajko. Ma się gotować 2,5-3 min. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, poczekaj aż ocieknie z wody. Szparagi przełóż na talerz, polej sosem, dodaj jajko. Posyp ulubionymi przyprawami.