Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ja to lubię, zapiekanki z pieczarkami to moje ulubione jedzonko , często przygotowywane na obfite, pożywne i smaczne śniadanie. Polecam
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2037
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 269
Polecam.
Odsłon: 454
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2037
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 269
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Pieczarki poczyszczeniu kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy do zeszklenia na maśle lub oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i smażymy do miękkości doprawiając solą i pieprzem do smaku. Pod koniec dodajemy serki topione i podsmażamy do całkowitego rozpuszczenia serków , zdejmujemy z ognia. Bagietki dzielimy na części i przekrawamy na połówki. Na każda połówkę nakładamy pieczarki posypujemy pokrojonym w drobniutką kostkę serem żółtym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut. do rozpuszczenia sera . Wyjmujemy polewamy ketchupem. Smacznego
Podsmażanie pieczarek i dodanie serków topionych.
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanie.
Zapiekanki gotowe do spożycia.