Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak ja to lubię, zapiekanki z pieczarkami to moje ulubione jedzonko , często przygotowywane na obfite, pożywne i smaczne śniadanie. Polecam
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4003
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 195
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 504
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4003
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 195
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 504
Składniki
Pieczarki poczyszczeniu kroimy w pół plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy do zeszklenia na maśle lub oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i smażymy do miękkości doprawiając solą i pieprzem do smaku. Pod koniec dodajemy serki topione i podsmażamy do całkowitego rozpuszczenia serków , zdejmujemy z ognia. Bagietki dzielimy na części i przekrawamy na połówki. Na każda połówkę nakładamy pieczarki posypujemy pokrojonym w drobniutką kostkę serem żółtym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20 minut. do rozpuszczenia sera . Wyjmujemy polewamy ketchupem. Smacznego
Podsmażanie pieczarek i dodanie serków topionych.
Przygotowanie zapiekanek.
Zapiekanie.
Zapiekanki gotowe do spożycia.