Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w gazecie. Idealna np. na kolację
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 276
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14513
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1703
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16687
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 276
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14513
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1703
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16687
Składniki
Mąkę, masło, żółtka i sól zagnieść, aż ciasto stanie się gładkie. Uformowac kulkę i włożyć na 30 min. do lodówki.
Jajka delikatnie ubić ze śmietaną - nie doprowadzić do powstania piany. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto wyjąc z lodówki i wyłożyć nim formę ( boki też). Podpiec chwile w piekarniku.
Formę z podpieczonym spodem położyć na cienkiej deseczce. Na ciasto wysypać mozzarellę. Na niej ułożyć listki bazylii. Na to pomidory ( na całą powierzchnie tarty).
Równomiernie na całą powierzchnię tarty wylać masę z jajek i śmietany.
Formę z przygotowaną do pieczenia tartą przenieść na deseczce i ostrożnie zsunąć na blachę nagrzanego do temperatury 180`C piekarnika. Piec 40 minut. Podawać gorącą - zaraz po upieczeniu.