Do góry

Śniadania Przepis na:

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 1138

Dodano:

Odsłon: 196

Tatar wołowy przygotowuję z wołowiny tzw. extra. Można ją posiekać ale ja mielę na dużych oczkach. Obowiązkowo z żółtkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką.

Składniki

  • Wołowina extra (ok. 150g/osobę)
  • Żółtko jaja kurzego
  • Dodatki: ogórek kiszony, cebula czerwona, sól, pieprz.
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Wołowinę mielę na dużych oczkach maszynki do mielenia mięsa.

  2. 2. Doprawiam lekko solą i pieprzem (resztę doprawiania pozostawiam do gustu konsumentów).

  3. 3. Formuję kotleciki i robię w środku wgłębienie.
    4. Wybijam żółtko.

  4. 5. Ogórki i cebulkę kroję w kostkę i wykładam na talerz obok tatara. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nats9511 3 dni temu Tatar to potrawa wyłącznie z polędwicy wołowej, inny nie istnieje… Chyba że w Polandii...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń