Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy przygotowuję z wołowiny tzw. extra. Można ją posiekać ale ja mielę na dużych oczkach. Obowiązkowo z żółtkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5989
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
1. Wołowinę mielę na dużych oczkach maszynki do mielenia mięsa.
2. Doprawiam lekko solą i pieprzem (resztę doprawiania pozostawiam do gustu konsumentów).
3. Formuję kotleciki i robię w środku wgłębienie. 4. Wybijam żółtko.
5. Ogórki i cebulkę kroję w kostkę i wykładam na talerz obok tatara. Smacznego:)