Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy przygotowuję z wołowiny tzw. extra. Można ją posiekać ale ja mielę na dużych oczkach. Obowiązkowo z żółtkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416908
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416908
Składniki
1. Wołowinę mielę na dużych oczkach maszynki do mielenia mięsa.
2. Doprawiam lekko solą i pieprzem (resztę doprawiania pozostawiam do gustu konsumentów).
3. Formuję kotleciki i robię w środku wgłębienie. 4. Wybijam żółtko.
5. Ogórki i cebulkę kroję w kostkę i wykładam na talerz obok tatara. Smacznego:)