Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy przygotowuję z wołowiny tzw. extra. Można ją posiekać ale ja mielę na dużych oczkach. Obowiązkowo z żółtkiem, ogórkiem kiszonym i cebulką.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 87
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 63
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 87
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 63
Składniki
1. Wołowinę mielę na dużych oczkach maszynki do mielenia mięsa.
2. Doprawiam lekko solą i pieprzem (resztę doprawiania pozostawiam do gustu konsumentów).
3. Formuję kotleciki i robię w środku wgłębienie. 4. Wybijam żółtko.
5. Ogórki i cebulkę kroję w kostkę i wykładam na talerz obok tatara. Smacznego:)