Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na śniadanie, to właśnie takie zapiekanki będą najlepsze! To doskonały sposób na tzw. czyszczenie lodówki, bo można wykorzystać składniki, które akurat ma się pod ręką :-) Te zapiekanki są obłędne! Polecam spróbować :-)
patelnia, foremka do piekarnika
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11239
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11239
Składniki
Z bułek odetnij tylko wierzch i wydrąż cały środek. Dokładnie podociskaj wydrążone bułki palcami.
70 ml oliwy wlej do miseczki, dodaj przeciśnięty czosnek oraz zioła prowansalskie, dokładnie wymieszaj.
Każdą bułkę wysmaruj oliwą z czosnkiem - w środku i na zewnątrz.
Na patelni rozgrzej resztę oliwy, dodaj drobno pokrojoną cebulę, wymieszaj i chwilę podsmaż.
Następnie dodaj drobno pokrojoną paprykę oraz szynkę pokrojoną w kosteczkę. Całość mieszaj na patelni i dalej chwilę smaż.
Do każdej bułki nałóż po 2 łyżki farszu z patelni i mocno dociśnij łyżeczką.
Następnie wlej powoli po 1 małym jajku, najlepiej, to jajko wcześniej wbij do małej miseczki.
Bułki przełóż na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprósz solą i pieprzem.
Włóż do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na ok. 17-18 minut do ścięcia białek.
Polecam, bo bułeczki są rewelacyjne. Smacznego !!!