Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na śniadanie, to właśnie takie zapiekanki będą najlepsze! To doskonały sposób na tzw. czyszczenie lodówki, bo można wykorzystać składniki, które akurat ma się pod ręką :-) Te zapiekanki są obłędne! Polecam spróbować :-)
patelnia, foremka do piekarnika
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20539
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 72
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 119
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20539
Składniki
Z bułek odetnij tylko wierzch i wydrąż cały środek. Dokładnie podociskaj wydrążone bułki palcami.
70 ml oliwy wlej do miseczki, dodaj przeciśnięty czosnek oraz zioła prowansalskie, dokładnie wymieszaj.
Każdą bułkę wysmaruj oliwą z czosnkiem - w środku i na zewnątrz.
Na patelni rozgrzej resztę oliwy, dodaj drobno pokrojoną cebulę, wymieszaj i chwilę podsmaż.
Następnie dodaj drobno pokrojoną paprykę oraz szynkę pokrojoną w kosteczkę. Całość mieszaj na patelni i dalej chwilę smaż.
Do każdej bułki nałóż po 2 łyżki farszu z patelni i mocno dociśnij łyżeczką.
Następnie wlej powoli po 1 małym jajku, najlepiej, to jajko wcześniej wbij do małej miseczki.
Bułki przełóż na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Oprósz solą i pieprzem.
Włóż do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na ok. 17-18 minut do ścięcia białek.
Polecam, bo bułeczki są rewelacyjne. Smacznego !!!