Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort smakuje na ciepło jak i na zimno.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 404
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 291
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3180
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 404
Taki najlepszy. Polecam.
Odsłon: 291
Kapusta pekińska jest delikatna, słodka. Doskonale nadaje się na sałatki. Po...
Odsłon: 3180
Składniki
Usmażyć naleśniki zwykłe. Mój przepis na naleśniki: mleko, woda, mąka , jajka , cukier i łyżka oleju.
Rodzynki zalać wódką i odstawić na 2 godz.
Ser zmielić. Dwa żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem (odłożyć 2 łyżki). Wymieszać z rodzynkami i serem. 3 białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
W drugiej misce ubić śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Dodać żółtko i skórkę /sok z cytryny.
Do wysmarowanej tłuszczem tortownicy układać naleśniki , każdy smarując masą serową. Raz można przełożyć powidłami, aby przełamać smak. Na wierzch wysmarować masą ze śmietanki.
Zapiekać w 170 stopniach na jasnozłoty kolor.