Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort smakuje na ciepło jak i na zimno.
Smak wiosny!
Odsłon: 684
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Smak wiosny!
Odsłon: 684
Polecam.
Odsłon: 254
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 661
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
Składniki
Usmażyć naleśniki zwykłe. Mój przepis na naleśniki: mleko, woda, mąka , jajka , cukier i łyżka oleju.
Rodzynki zalać wódką i odstawić na 2 godz.
Ser zmielić. Dwa żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem (odłożyć 2 łyżki). Wymieszać z rodzynkami i serem. 3 białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z masą serową.
W drugiej misce ubić śmietankę z 2 łyżkami cukru pudru. Dodać żółtko i skórkę /sok z cytryny.
Do wysmarowanej tłuszczem tortownicy układać naleśniki , każdy smarując masą serową. Raz można przełożyć powidłami, aby przełamać smak. Na wierzch wysmarować masą ze śmietanki.
Zapiekać w 170 stopniach na jasnozłoty kolor.