Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla na omlecie to świetne weekendowe śniadanie. Chrupiący placek z omletem z groszkiem, ciągnącą się mozzarellą i aromatycznym parmezanem. Świetnie smakuje na ciepło, ale sprawdzi się też na zimno jako przekąska do pracy.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 157
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1942
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 497
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 157
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1942
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 497
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Warzywa dzielimy na pół. Na dużej patelni podgrzewamy 1 łyżeczkę oleju. Dodajemy połowę warzyw. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy 2 roztrzepane jajka i rozkładamy na patelni. Szybko układamy tortillę i lekko dociskamy. Smażymy około 2 minuty na niedużym ogniu. Obracamy placek tak, aby omlet był na górze. Układamy połowę mozzarelli i łyżeczkę parmezanu. Smażymy, aż placek mocno się zarumieni.
Składamy na pół i podajemy od razu. Całość można posypać prażonymi ziarenkami lub rukolą.