Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla na omlecie to świetne weekendowe śniadanie. Chrupiący placek z omletem z groszkiem, ciągnącą się mozzarellą i aromatycznym parmezanem. Świetnie smakuje na ciepło, ale sprawdzi się też na zimno jako przekąska do pracy.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 3132
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 187
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 198
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38291
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 3132
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 187
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 198
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38291
Składniki
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Warzywa dzielimy na pół. Na dużej patelni podgrzewamy 1 łyżeczkę oleju. Dodajemy połowę warzyw. Smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy 2 roztrzepane jajka i rozkładamy na patelni. Szybko układamy tortillę i lekko dociskamy. Smażymy około 2 minuty na niedużym ogniu. Obracamy placek tak, aby omlet był na górze. Układamy połowę mozzarelli i łyżeczkę parmezanu. Smażymy, aż placek mocno się zarumieni.
Składamy na pół i podajemy od razu. Całość można posypać prażonymi ziarenkami lub rukolą.