Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka tortilla poleca się np. na śniadanie, albo do pracy.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1317
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1110
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1317
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1110
Składniki
Patelnie posmarować olejem rzepakowym. Położyć placek tortilli i na placek wybić jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym. Rozsypać pokrojony szczypior i papryczkę. Na każdym jajku ułożyć plaster żółtego sera. Przykryć plastrami szynki. Posypać natką pietruszki i ponownie plastry sera. Całość przykryć plackiem tortilli. Na patenie położyć przykrywkę i grzać kilka minut na bardzo mały ogniu. Następnie obrócić placek i grzać pod przykryciem kolejne kilka minut. Żeby obrócić placek wystarczy przyłożyć talerzyk i obrócić patelnie do góry dnem, a następnie zsunąć placek na patelnię. Placek pokroić i zajadać. Można podać z sosem np. czosnkowym, albo po prostu z ketchupem. Smacznego.