Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka tortilla poleca się np. na śniadanie, albo do pracy.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2700
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 609
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 411
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2700
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 609
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 217
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6491
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 411
Składniki
Patelnie posmarować olejem rzepakowym. Położyć placek tortilli i na placek wybić jajka. Oprószyć solą i pieprzem świeżo mielonym. Rozsypać pokrojony szczypior i papryczkę. Na każdym jajku ułożyć plaster żółtego sera. Przykryć plastrami szynki. Posypać natką pietruszki i ponownie plastry sera. Całość przykryć plackiem tortilli. Na patenie położyć przykrywkę i grzać kilka minut na bardzo mały ogniu. Następnie obrócić placek i grzać pod przykryciem kolejne kilka minut. Żeby obrócić placek wystarczy przyłożyć talerzyk i obrócić patelnie do góry dnem, a następnie zsunąć placek na patelnię. Placek pokroić i zajadać. Można podać z sosem np. czosnkowym, albo po prostu z ketchupem. Smacznego.