Do góry

Śniadania Przepis na:

Tost francuski z truflami

Tost francuski z truflami

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4526

Dodano:

Odsłon: 1141

Jest sobota, więc mamy trochę więcej czasu niż zwykle na dobre śniadanko. Dobre i pożywne. Trochę tych kalorii to to ma. Ale smaczek - bezcenny! ;-) Został jeszcze kawałek sera koziego z truflami przywieziony z Chorwacji, więc będzie wersja "de lux".

Składniki

  • Chleb tostowy - wg apetytu
  • jajko rozmącone z odrobiną mleka
  • łyżka masła
  • potarty żółty ser
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tost francuski z truflami

Przygotowanie

  1. Rozmąć na talerzyku jajko z odrobiną mleka. Na patelni rozgrzej masło.
    Kromki chleba tostowego (najlepiej domowego) obtocz w jajku i usmaż na patelni z jednej strony.
    Obróć na drugą, a tę już podpieczoną posyp startym serem. Jeżeli używasz zwykłego sera, bez przypraw, możesz go teraz doprawić ulubionym smakiem.
    Kiedy ser się już rozpuści, tosty są gotowe.

  2. Ponieważ użyłem sera o bardzo specyficznym smaku i aromacie, nie potrzebne były inne dodatki.
    Jeżeli chcesz, możesz posypać własne tosty dowolną, ulubioną mieszanką ziół lub przypraw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń