Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Tosty francuskie możemy serwować w wersji na słono z wędliną i warzywami lub na słodko w towarzystwie owoców. Można serwować je na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3149
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3149
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Do talerza wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz cukier waniliowy bądź przyprawy. Składniki energicznie mieszamy ze sobą do połączenia.
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Chleb tostowy obtaczamy w jajku i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor.
Tosty francuskie możemy serwować polane miodem bądź syropem klonowym w towarzystwie ulubionych owoców. Cudownie smakują również na słono serwowane z szynką, serem żółtym lub ze szparagami, awokado i jajkiem sadzonym.