Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Tosty francuskie możemy serwować w wersji na słono z wędliną i warzywami lub na słodko w towarzystwie owoców. Można serwować je na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 102
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4330
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2607
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 102
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4330
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2607
Składniki
Do talerza wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz cukier waniliowy bądź przyprawy. Składniki energicznie mieszamy ze sobą do połączenia.
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Chleb tostowy obtaczamy w jajku i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor.
Tosty francuskie możemy serwować polane miodem bądź syropem klonowym w towarzystwie ulubionych owoców. Cudownie smakują również na słono serwowane z szynką, serem żółtym lub ze szparagami, awokado i jajkiem sadzonym.