Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Tosty francuskie możemy serwować w wersji na słono z wędliną i warzywami lub na słodko w towarzystwie owoców. Można serwować je na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 849
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27273
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 199
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 849
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1817
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3455
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27273
Składniki
Do talerza wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz cukier waniliowy bądź przyprawy. Składniki energicznie mieszamy ze sobą do połączenia.
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Chleb tostowy obtaczamy w jajku i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor.
Tosty francuskie możemy serwować polane miodem bądź syropem klonowym w towarzystwie ulubionych owoców. Cudownie smakują również na słono serwowane z szynką, serem żółtym lub ze szparagami, awokado i jajkiem sadzonym.