Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Tosty francuskie możemy serwować w wersji na słono z wędliną i warzywami lub na słodko w towarzystwie owoców. Można serwować je na śniadanie, kolację lub podwieczorek.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 961
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2154
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4173
Składniki
Do talerza wbijamy jajka, dodajemy mleko oraz cukier waniliowy bądź przyprawy. Składniki energicznie mieszamy ze sobą do połączenia.
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masła. Chleb tostowy obtaczamy w jajku i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor.
Tosty francuskie możemy serwować polane miodem bądź syropem klonowym w towarzystwie ulubionych owoców. Cudownie smakują również na słono serwowane z szynką, serem żółtym lub ze szparagami, awokado i jajkiem sadzonym.