Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przyrządzeniu, a godne polecenia:)
Pychota. Polecam.
Odsłon: 484
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14251
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6197
Pychota. Polecam.
Odsłon: 484
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14251
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6197
Składniki
Oczyść 20 dag pieczarek. Pokrój w cieniutkie plasterki, przysmaż na złoto na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Przypraw solą, świeżo mielonym pieprzem i suszonym tymiankiem.
Na każdej z czterech kromek pieczywa tostowego ułóż po dwa plasterki serka Hochland Tost. Na nich umieść po porcji pieczarek. Następnie pieczarki przykryj paseczkami sera topionego Hochland gouda.
Tosty włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C (najlepiej włączyć funkcję grill w piekarniku) i zapiekaj do stopienia serków (około 2-3 minuty).
Gotowe tosty przełóż na talerzyk, posyp listkami świeżego tymianku i natychmiast podawaj.