Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty na kolację z sałatą, pieczarkami oraz jajkami gotowanymi w koszulkach to pyszny i wyjątkowy pomysł na pożywny posiłek. Całość jest wyjątkowo kremowa, aromatyczna i przyjemnie rozpływa się w ustach. Sprawdź ten przepis, a taka kolacja bardzo często będzie gościć w twoim domu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
        
        
                Składniki
W garnku zagotuj wodę z octem. Zmniejsz ogień do średniego – nie powinno być wielkich bąbelków. Zamieszaj łyżką wodę, tworząc wir. Do miseczki wbij delikatnie jajko, a następnie przenieś je do wody. Gotuj je przez 3 minuty, a następnie wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na bok. Powtórz z pozostałymi jajkami.
Przygotuj tosty. W misce wymieszaj mleko, musztardę, parmezan, sól i pieprz. Łyżką zeskrob resztki białka z miseczki. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej masło.
Bierz po jednym toście i krótko zamocz je w mieszance jajeczno-mlecznej. Kładź je na rozgrzanym tłuszczu i smaż do uzyskania złotej, chrupiącej skórki. Odkładaj je na bok.
Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj je na patelnię i podsmaż do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
Na tostach połóż po liściu sałaty. Gotowe pieczarki ułóż równomiernie na sałacie. Na wierzchu kładź po jednym jajku. Posyp całość czarnym pieprzem.
Tosty na kolację podawaj na ciepło. Rozkrawaj jajko, uwalniając płynne żółtko i pozwalając mu rozlać się na chlebie.
Danie przyrządzaj zawsze na świeżo.