Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty na kolację z sałatą, pieczarkami oraz jajkami gotowanymi w koszulkach to pyszny i wyjątkowy pomysł na pożywny posiłek. Całość jest wyjątkowo kremowa, aromatyczna i przyjemnie rozpływa się w ustach. Sprawdź ten przepis, a taka kolacja bardzo często będzie gościć w twoim domu.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3472
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4202
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74158
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 574
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2330
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3472
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4202
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74158
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 574
Składniki
W garnku zagotuj wodę z octem. Zmniejsz ogień do średniego – nie powinno być wielkich bąbelków. Zamieszaj łyżką wodę, tworząc wir. Do miseczki wbij delikatnie jajko, a następnie przenieś je do wody. Gotuj je przez 3 minuty, a następnie wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na bok. Powtórz z pozostałymi jajkami.
Przygotuj tosty. W misce wymieszaj mleko, musztardę, parmezan, sól i pieprz. Łyżką zeskrob resztki białka z miseczki. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej masło.
Bierz po jednym toście i krótko zamocz je w mieszance jajeczno-mlecznej. Kładź je na rozgrzanym tłuszczu i smaż do uzyskania złotej, chrupiącej skórki. Odkładaj je na bok.
Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj je na patelnię i podsmaż do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
Na tostach połóż po liściu sałaty. Gotowe pieczarki ułóż równomiernie na sałacie. Na wierzchu kładź po jednym jajku. Posyp całość czarnym pieprzem.
Tosty na kolację podawaj na ciepło. Rozkrawaj jajko, uwalniając płynne żółtko i pozwalając mu rozlać się na chlebie.
Danie przyrządzaj zawsze na świeżo.