Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty na kolację z sałatą, pieczarkami oraz jajkami gotowanymi w koszulkach to pyszny i wyjątkowy pomysł na pożywny posiłek. Całość jest wyjątkowo kremowa, aromatyczna i przyjemnie rozpływa się w ustach. Sprawdź ten przepis, a taka kolacja bardzo często będzie gościć w twoim domu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4595
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7053
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4595
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12404
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7053
Składniki
W garnku zagotuj wodę z octem. Zmniejsz ogień do średniego – nie powinno być wielkich bąbelków. Zamieszaj łyżką wodę, tworząc wir. Do miseczki wbij delikatnie jajko, a następnie przenieś je do wody. Gotuj je przez 3 minuty, a następnie wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na bok. Powtórz z pozostałymi jajkami.
Przygotuj tosty. W misce wymieszaj mleko, musztardę, parmezan, sól i pieprz. Łyżką zeskrob resztki białka z miseczki. Całość wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni rozgrzej masło.
Bierz po jednym toście i krótko zamocz je w mieszance jajeczno-mlecznej. Kładź je na rozgrzanym tłuszczu i smaż do uzyskania złotej, chrupiącej skórki. Odkładaj je na bok.
Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Dodaj je na patelnię i podsmaż do miękkości i odparowania nadmiaru płynu.
Na tostach połóż po liściu sałaty. Gotowe pieczarki ułóż równomiernie na sałacie. Na wierzchu kładź po jednym jajku. Posyp całość czarnym pieprzem.
Tosty na kolację podawaj na ciepło. Rozkrawaj jajko, uwalniając płynne żółtko i pozwalając mu rozlać się na chlebie.
Danie przyrządzaj zawsze na świeżo.