Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty z awokado i jajkiem sadzonym

Tosty z awokado i jajkiem sadzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 133 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 8720

Wpadam do Was z propozycją na pyszne śniadanie... grzanki z chleba pszennego z pastą z awokado i jajkiem sadzonym, całość dopieszczona listkami rukoli, siekanym szczypiorkiem i prażonym słonecznikiem... no palce lizać. Zdrowy i pożywny posiłek na początek dnia.

Składniki

  • 4 kromki chleba
  • 4 jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • odrobina soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • masło klarowane lub olej do smażenia
  • kilka listków rukoli
  • garść prażonych ziaren słonecznika
  • pół małego pęczka szczypiorku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty z awokado i jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i cały miąższ. W misce rozdrobnić miąższ widelcem, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Jajka usmażyć na maśle klarowanym, doprawić solą i pieprzem. Kromki chleba zagrzać w tosterze. Każdą kromkę posmarować pastą z awokado, położyć jajko i udekorować rukolą, szczypiorkiem i prażonym słonecznikiem.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń