Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na śniadanie. W przepisie podaję składniki na cztery tosty.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy 4 duże kwadraty ,w miseczcze roztrzepujemy jedno jajko i smarujemy pędzelkiem każdy kawałek ciasta. Następnie na każdy kwadrat układamy plastry sera , smarujemy musztardą i układamy plastry szynki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze tosty i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy 10 minut z funkcją góra - dół. Wyjmujemy tosty z piekarnika i wbijamy na wierzch po jednym jajku (najlepiej wbić jajko do szklanki ,małego kubeczka i wylać na tosty). Następnie zapiekamy je kolejne 10 minut w piekarniku z tą sama temperaturą i funkcją grzania. Kiedy tosty są juz gotowe, doprawaiamy je i posypujemy plastrami pora lub szczypiorku. Smacznego :)