Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na śniadanie. W przepisie podaję składniki na cztery tosty.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35720
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35720
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
        
        
                Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy 4 duże kwadraty ,w miseczcze roztrzepujemy jedno jajko i smarujemy pędzelkiem każdy kawałek ciasta. Następnie na każdy kwadrat układamy plastry sera , smarujemy musztardą i układamy plastry szynki. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze tosty i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy 10 minut z funkcją góra - dół. Wyjmujemy tosty z piekarnika i wbijamy na wierzch po jednym jajku (najlepiej wbić jajko do szklanki ,małego kubeczka i wylać na tosty). Następnie zapiekamy je kolejne 10 minut w piekarniku z tą sama temperaturą i funkcją grzania. Kiedy tosty są juz gotowe, doprawaiamy je i posypujemy plastrami pora lub szczypiorku. Smacznego :)