Do góry

Śniadania Przepis na:

Tosty z jajkiem na cieście francuskim

Tosty z jajkiem na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 2027

Świetny pomysł na śniadanie. W przepisie podaję składniki na cztery tosty.

Składniki

  • ciasto francuskie - 1 opakowanie ( wystarcza na ok. 9 tostów )
  • polędwica drobiowa ok. 4 - 6 plastrów
  • ser żółty 4 - 6 plastrów
  • jajka 5 szt.
  • musztarda jałowcowa ostra firmy Ankor ( inaczej musztardy z Konika) 4 łyżeczki
  • sól i pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tosty z jajkiem na cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy 4 duże kwadraty ,w miseczcze roztrzepujemy jedno jajko i smarujemy pędzelkiem każdy kawałek ciasta.
    Następnie na każdy kwadrat układamy plastry sera , smarujemy musztardą i układamy plastry szynki.

    Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy nasze tosty i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy 10 minut z funkcją góra - dół.

    Wyjmujemy tosty z piekarnika i wbijamy na wierzch po jednym jajku (najlepiej wbić jajko do szklanki ,małego kubeczka i wylać na tosty).

    Następnie zapiekamy je kolejne 10 minut w piekarniku z tą sama temperaturą i funkcją grzania.

    Kiedy tosty są juz gotowe, doprawaiamy je i posypujemy plastrami pora lub szczypiorku.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń