Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, jajko sadzone... no i oczywiście ulubione szparagi , no cóż mam powiedzieć... niebo w gębie :-) Proste, zdrowe i pożywne śniadanie. Zobacz jakie to proste :-)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1127
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1285
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 511
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1127
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1285
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 511
Składniki
Kromki chleba skropić oliwą i zrumienić w piekarniku. Awokado rozgnieść widelcem, doprawić solą i pieprzem, posmarować nimi upieczony chleb. Szparagi (najlepiej cienkie, wtedy nie obieram) umyć i odłamać końcówki, gotować kilka minut w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, odcedzić. Na maśle klarowanym usmażyć 4 jajka, doprawić solą i pieprzem. Na posmarowane awokado kromki chleba wyłożyć po liściu sałaty, ułożyć po jajku sadzonym. Na tej samej patelni przez 1-2 minuty podsmażyć szparagi, można je jeszcze ewentualnie doprawić. Szparagi ułożyć na tostach, górę przyozdobić siekanym szczypiorkiem. Śniadanie gotowe :-) SMACZNEGO!!!