Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności. Makaron czekoladowy mój ulubiony. Truskawki podsmażane w sosie balsamicznym, do tego młode listki rukoli.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1164
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 130
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1164
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 130
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Makarom czekoladowy gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. W tym czasie płuczemy truskawki, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Ocet balsamiczny mieszamy z cukrem kokosowym i odrobiną oliwy. Rozgrzewamy grubą patelnię i wylewamy mieszaninę octowo-cukrową. Chwilę podgrzewamy, potem dodajemy plasterki truskawek. Podsmażamy z jednej strony około 2-3 minuty. Ciepły makaron przekładamy na talerze, rozkładamy truskawki , polewamy sosem i dodajemy młode listki rukoli.