Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności. Makaron czekoladowy mój ulubiony. Truskawki podsmażane w sosie balsamicznym, do tego młode listki rukoli.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Składniki
Makarom czekoladowy gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy. W tym czasie płuczemy truskawki, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Ocet balsamiczny mieszamy z cukrem kokosowym i odrobiną oliwy. Rozgrzewamy grubą patelnię i wylewamy mieszaninę octowo-cukrową. Chwilę podgrzewamy, potem dodajemy plasterki truskawek. Podsmażamy z jednej strony około 2-3 minuty. Ciepły makaron przekładamy na talerze, rozkładamy truskawki , polewamy sosem i dodajemy młode listki rukoli.