Do góry

Śniadania Przepis na:

Truskawki w sosie balsamicznym z czekoladowym makaronem

Truskawki w sosie balsamicznym z czekoladowym makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10264

Dodano:

Odsłon: 325

Pyszności. Makaron czekoladowy mój ulubiony. Truskawki podsmażane w sosie balsamicznym, do tego młode listki rukoli.

Składniki

  • makaron czekoladowy 120 g
  • młode listki rukoli
  • duże truskawki 280 g
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • cukier kokosowy 2 czubate łyżki
  • oliwa z oliwek 1/2-1 łyżeczki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makarom czekoladowy gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy.

    W tym czasie płuczemy truskawki, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w grube plastry. Ocet balsamiczny mieszamy z cukrem kokosowym i odrobiną oliwy. Rozgrzewamy grubą patelnię i wylewamy mieszaninę octowo-cukrową. Chwilę podgrzewamy, potem dodajemy plasterki truskawek. Podsmażamy z jednej strony około 2-3 minuty.

    Ciepły makaron przekładamy na talerze, rozkładamy truskawki , polewamy sosem i dodajemy młode listki rukoli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń