To bardziej coś na drugie śniadanie, ale na każdą porę dnia świetnie smakuje...:) PS.to bardzo łatwe...
Truskawkowy Eton-muss
Składniki
- - 10-15 świeżych truskawek (średniej wielkości),
- - płynny miód, (1 albo 2 łyżeczki)
- - 2 średnie bezy,
- - ok.4 łyżki jogurtu naturalnego,
- + melissa albo mięta do dekoracji.
Składniki
- - 10-15 świeżych truskawek (średniej wielkości),
- - płynny miód, (1 albo 2 łyżeczki)
- - 2 średnie bezy,
- - ok.4 łyżki jogurtu naturalnego,
- + melissa albo mięta do dekoracji.

Etapy przygotowania
Sposób przygotowania: Truskawki umyć, obrać, przełożyć do miski i zmiksować na gładki mus. Dodać do truskawek łyżeczkę miodu (najlepiej płynnego) i wymieszać. Truskawkowy mus przełożyć do lodówki. Do miski włożyć jogurt (najlepiej grecki) i wymieszać z pełną łyżeczką miodu aż do uzyskania jednolitej masy. Rozkruszyć bezy na małe kawałki. W misce na zmianę przekładać truskawki i jogurt. Na koniec posypać mus bezą i położyć melisę. Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 919

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 302
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 919

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 302



Składniki
- - 10-15 świeżych truskawek (średniej wielkości),
- - płynny miód, (1 albo 2 łyżeczki)
- - 2 średnie bezy,
- - ok.4 łyżki jogurtu naturalnego,
- + melissa albo mięta do dekoracji.
Sposób przygotowania: Truskawki umyć, obrać, przełożyć do miski i zmiksować na gładki mus. Dodać do truskawek łyżeczkę miodu (najlepiej płynnego) i wymieszać. Truskawkowy mus przełożyć do lodówki. Do miski włożyć jogurt (najlepiej grecki) i wymieszać z pełną łyżeczką miodu aż do uzyskania jednolitej masy. Rozkruszyć bezy na małe kawałki. W misce na zmianę przekładać truskawki i jogurt. Na koniec posypać mus bezą i położyć melisę. Smacznego!!!
super :)
Mmmmmmmmmmmmniam , do ulubionych:))