Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pożywne i pyszne. Do tego szybko robi je nawet dziecko.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29222
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29222
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2214
Składniki
W misce rozgniatamy twaróg z mąką, jajkami i mlekiem. Pod koniec dodajemy posiekane listki mięty i sól. Massa nie powinna być zbyt gęsta. Do osolonego wrzątku z odrobiną oleju przecieramy ciasto przez tarkę. Lub nabieramy ciasto dużą łyżką i zdejmujemy do wody drobne kawałki małą łyżką.
Gotujemy ok. 1,5 minuty, odcedzamy. Kładzione łyżką gotujemy 2-3 minuty. Masło roztapiamy, dodajemy bułkę tartą, smażymy do przyrumienienia. Kluski polewamy okrasą i posypujemy posiekaną miętą.