Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pożywne i pyszne. Do tego szybko robi je nawet dziecko.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1529
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14738
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6074
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1529
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14738
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6074
Składniki
W misce rozgniatamy twaróg z mąką, jajkami i mlekiem. Pod koniec dodajemy posiekane listki mięty i sól. Massa nie powinna być zbyt gęsta. Do osolonego wrzątku z odrobiną oleju przecieramy ciasto przez tarkę. Lub nabieramy ciasto dużą łyżką i zdejmujemy do wody drobne kawałki małą łyżką.
Gotujemy ok. 1,5 minuty, odcedzamy. Kładzione łyżką gotujemy 2-3 minuty. Masło roztapiamy, dodajemy bułkę tartą, smażymy do przyrumienienia. Kluski polewamy okrasą i posypujemy posiekaną miętą.