Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pożywne i pyszne. Do tego szybko robi je nawet dziecko.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
W misce rozgniatamy twaróg z mąką, jajkami i mlekiem. Pod koniec dodajemy posiekane listki mięty i sól. Massa nie powinna być zbyt gęsta. Do osolonego wrzątku z odrobiną oleju przecieramy ciasto przez tarkę. Lub nabieramy ciasto dużą łyżką i zdejmujemy do wody drobne kawałki małą łyżką.
Gotujemy ok. 1,5 minuty, odcedzamy. Kładzione łyżką gotujemy 2-3 minuty. Masło roztapiamy, dodajemy bułkę tartą, smażymy do przyrumienienia. Kluski polewamy okrasą i posypujemy posiekaną miętą.