Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, pożywne i pyszne. Do tego szybko robi je nawet dziecko.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1383
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2209
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1383
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2209
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Składniki
W misce rozgniatamy twaróg z mąką, jajkami i mlekiem. Pod koniec dodajemy posiekane listki mięty i sól. Massa nie powinna być zbyt gęsta. Do osolonego wrzątku z odrobiną oleju przecieramy ciasto przez tarkę. Lub nabieramy ciasto dużą łyżką i zdejmujemy do wody drobne kawałki małą łyżką.
Gotujemy ok. 1,5 minuty, odcedzamy. Kładzione łyżką gotujemy 2-3 minuty. Masło roztapiamy, dodajemy bułkę tartą, smażymy do przyrumienienia. Kluski polewamy okrasą i posypujemy posiekaną miętą.