Do góry

Śniadania Przepis na:

Twarożek z rzodkiewką

Twarożek z rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48626

Dodano:

Odsłon: 1149

Pyszna serowa pasta bez grama soli czy pieprzu. Mimo to ma lekko słonawy smak. W czym tkwi tajemnica? Chudy biały ser połączyłam z kanapkowym serem typu feta. I ot, cała filozofia. Taka pasta na śniadanko... pychotka. Lekka, prosta i przede wszystkim smaczna. Polecam!

Składniki

  • ser biały chudy 250 g
  • ser kanapkowy typu feta 100- 120 g
  • rzodkiewka 7 sztuk
  • śmietana 18% 3 łyżki*
  • *Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ser biały mieszamy z serkiem feta. Dodajemy śmietanę, utartą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Całość ucieramy tak, aby składniki ładnie się ze sobą połączyły.

    Uwaga: Śmietany możecie dodać trochę mniej lub trochę więcej, niż podaję w przepisie. Wszystko zależy od tego, jaką gęstość pasty preferujecie.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 12 czerwca 2015 Moje ulubione śniadanko :) U mnie dzisiaj w wersji ze szczypiorkiem :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń