Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za smakiem białego sera nie przepadam. Rzecz ma się jednak inaczej w przypadku twarożku z dodatkiem np. rzodkiewki i czosnku. Nic lepiej nie smakuje rano niż śniadanie z pajdy chleba z masłem i grubo posmarowaną pastą z białego sera. Miam. Pastę z twarożku i rzodkiewki robię zawsze z dodatkiem czosnku i posiekanego szczypiorku. Lubię taką ostrzejszą wersję białego sera. Oczywiście jeśli za czosnkiem nie przepadacie możecie z niego zrezygnować. Ja osobiście jednak polecam go dodać. Możecie taką pastę zrobić sobie na kolację jeśli boicie się że w pracy wszyscy wyczują co jedliście na śniadanie :)
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Składniki
Jak zrobić twarożek z rzodkiewką Kostkę sera z dodatkiem jogurtu ugniatamy widelcem. Rzodkiewkę myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrany czosnek, rozgniatamy w moździerzu ze szczyptą soli lub przeciskamy przez praskę. Szczypiorek siekamy. Do sera dodajemy rzodkiewkę, czosnek i szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy 10-20 minut. Smacznego!