Do góry

Śniadania Przepis na:

Twarożek z rzodkiewką i czosnkiem

Twarożek z rzodkiewką i czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1858

Dodano:

Odsłon: 729

Za smakiem białego sera nie przepadam. Rzecz ma się jednak inaczej w przypadku twarożku z dodatkiem np. rzodkiewki i czosnku. Nic lepiej nie smakuje rano niż śniadanie z pajdy chleba z masłem i grubo posmarowaną pastą z białego sera. Miam. Pastę z twarożku i rzodkiewki robię zawsze z dodatkiem czosnku i posiekanego szczypiorku. Lubię taką ostrzejszą wersję białego sera. Oczywiście jeśli za czosnkiem nie przepadacie możecie z niego zrezygnować. Ja osobiście jednak polecam go dodać. Możecie taką pastę zrobić sobie na kolację jeśli boicie się że w pracy wszyscy wyczują co jedliście na śniadanie :)

Składniki

  • 1 kostka białego sera półtłustego 5 rzodkiewek 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 garść posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jak zrobić twarożek z rzodkiewką
    Kostkę sera z dodatkiem jogurtu ugniatamy widelcem. Rzodkiewkę myjemy, suszymy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obrany czosnek, rozgniatamy w moździerzu ze szczyptą soli lub przeciskamy przez praskę. Szczypiorek siekamy. Do sera dodajemy rzodkiewkę, czosnek i szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy 10-20 minut.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń