Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, niedrogie, efektowne, zaskakujące
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415068
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2451
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3907
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415068
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2451
Składniki
Parówki lub frankrurterki przeciąć na pół wzdłuż, zostawiając ok. 1,5 cm nieprzeciętej końcówki. Końce wywinąc w drugą strone formując serduszko i spiąć wykałaczką.
Kajzerkę (lub kilka kromeczek bagietki albo zwykłej bułki) pokroić w drobną kosteczę i wymieszać ze stratym na drobnych oczkach żółtym serem.
Na patelni rozgrzać olej, położyć parówkowe serca. Wypełnić środek bułką z serem do wysokości brzegów parówek. Chwilkę podsmażyć. Na środek każdego serca wbić po 1 jajku. Można przykryć pokrywką, aby jajka się ścięły lub po 2-3 minutach przewrócić serca na drugą stronę, celem podsmażenia jajka.
Przełożyć serca na talerze. Posolić, popieprzyć (ja użyłam kolorowej mieszanki pieprzów). Opcjonalnie można podać z ketchupem.
Życzę smacznego.