Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, niedrogie, efektowne, zaskakujące
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327960
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7282
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4985
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327960
Składniki
Parówki lub frankrurterki przeciąć na pół wzdłuż, zostawiając ok. 1,5 cm nieprzeciętej końcówki. Końce wywinąc w drugą strone formując serduszko i spiąć wykałaczką.
Kajzerkę (lub kilka kromeczek bagietki albo zwykłej bułki) pokroić w drobną kosteczę i wymieszać ze stratym na drobnych oczkach żółtym serem.
Na patelni rozgrzać olej, położyć parówkowe serca. Wypełnić środek bułką z serem do wysokości brzegów parówek. Chwilkę podsmażyć. Na środek każdego serca wbić po 1 jajku. Można przykryć pokrywką, aby jajka się ścięły lub po 2-3 minutach przewrócić serca na drugą stronę, celem podsmażenia jajka.
Przełożyć serca na talerze. Posolić, popieprzyć (ja użyłam kolorowej mieszanki pieprzów). Opcjonalnie można podać z ketchupem.
Życzę smacznego.