Waniliowe placuszki, szybkie w wykonaniu :))
Waniliowe placki z jabłkami
Składniki
- Serek waniliowy (ok.150g)
- Łyżka jogurtu naturalnego/greckiego
- Jajko
- Ok. 5 łyżek mąki
- Opcjonalnie mleko dla konsystencji
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- Łyżeczka budyniu waniliowego
- Nieduże jabłko
Składniki
- Serek waniliowy (ok.150g)
- Łyżka jogurtu naturalnego/greckiego
- Jajko
- Ok. 5 łyżek mąki
- Opcjonalnie mleko dla konsystencji
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- Łyżeczka budyniu waniliowego
- Nieduże jabłko

Etapy przygotowania
W misce wymieszaj wszystkie składniki, oprócz jabłka.
Gdy konsystencja będzie odpowiednia dodaj obrane i starte na tarce (na dużych oczkach) jabłko.
Smaż z obu stron na niewielkim oleju, polecam pod przykryciem i na mniejszym ogniu.
Gotowe podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6216

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3649
Ostatnio komentowane przepisy

Wiosną jajka smakują najlepiej.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 6216

Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Ryż
- Warzywa
- Cukinia
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Zapiekanki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3649



Składniki
- Serek waniliowy (ok.150g)
- Łyżka jogurtu naturalnego/greckiego
- Jajko
- Ok. 5 łyżek mąki
- Opcjonalnie mleko dla konsystencji
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- Łyżeczka budyniu waniliowego
- Nieduże jabłko
W misce wymieszaj wszystkie składniki, oprócz jabłka.
Gdy konsystencja będzie odpowiednia dodaj obrane i starte na tarce (na dużych oczkach) jabłko.
Smaż z obu stron na niewielkim oleju, polecam pod przykryciem i na mniejszym ogniu.
Gotowe podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!