Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki ze śliwkami z dodatkiem serka waniliowego są rewelacyjne. Puszyste i aromatyczne. Polecam.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 93
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 74
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 108
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 93
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 74
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 108
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć i usunąć pestki. Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z serkiem waniliowym, odrobiną soli, cukrem trzcinowym i mlekiem, dodać rozpuszczone masło.
Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Połączyć z pianą z białek, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą łyżką nakładać małe porcje ciasta.
Układać po 3 połówki śliwek.
Przykryć ciastem i smażyć z obu stron na złoty kolor.