Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29176
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1616
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18481
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 626
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29176
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1616
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18481
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 626
Składniki
400 ml mleka wlałam do garnuszka, wsypałam 4 łyżki otrąb owsianych i zaczęłam podgrzewać. Kiedy mleko i otręby się zagotowały, pogotowalam jeszcze ok 2 minuty i wlałam 100 ml mleka z rozmieszanym budyniem waniliowym (proszek) i 4 łyżeczkami cukru. Pogotowałam waniliową owsiankę jeszcze ok. minuty. Wlałam gorącą do miseczki, na to wysypałam zimne jagody. Owsianki nie mieszamy z owocami, aby nie zmieszały się ich temperatury. Ciepło i słodycz waniliowej owsianki wspaniale współgrają z zimnem i kwaskowatością jagód.