Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 13257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4327
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 909
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4108
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 13257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1022
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4327
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 909
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1144
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4108
Składniki
400 ml mleka wlałam do garnuszka, wsypałam 4 łyżki otrąb owsianych i zaczęłam podgrzewać. Kiedy mleko i otręby się zagotowały, pogotowalam jeszcze ok 2 minuty i wlałam 100 ml mleka z rozmieszanym budyniem waniliowym (proszek) i 4 łyżeczkami cukru. Pogotowałam waniliową owsiankę jeszcze ok. minuty. Wlałam gorącą do miseczki, na to wysypałam zimne jagody. Owsianki nie mieszamy z owocami, aby nie zmieszały się ich temperatury. Ciepło i słodycz waniliowej owsianki wspaniale współgrają z zimnem i kwaskowatością jagód.