Śniadania Przepis na:
400 ml mleka wlałam do garnuszka, wsypałam 4 łyżki otrąb owsianych i zaczęłam podgrzewać. Kiedy mleko i otręby się zagotowały, pogotowalam jeszcze ok 2 minuty i wlałam 100 ml mleka z rozmieszanym budyniem waniliowym (proszek) i 4 łyżeczkami cukru. Pogotowałam waniliową owsiankę jeszcze ok. minuty. Wlałam gorącą do miseczki, na to wysypałam zimne jagody. Owsianki nie mieszamy z owocami, aby nie zmieszały się ich temperatury. Ciepło i słodycz waniliowej owsianki wspaniale współgrają z zimnem i kwaskowatością jagód.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Sygitta 27 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
super przepis, napewno wyprobuje:))0 Kto głosował? | Odpowiedz

patrusia84 28 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam jagody i napewno spróbuję ich w Twojej wersji - 5!Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz