Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26133
Dodano: 07.04.2018
Odsłon: 3266
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wymyty, osuszony filet kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyros.
Dodajemy natkę pietruszki, pokrojone w kostkę: ogórek konserwowy, paprykę, ser żółty.
Wszystkie składniki mieszamy kilka minut i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po upływie 2 godzin farsz jest gotowy. Dzielimy go na dwie równe części.
Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Boki ciasta nacinamy w paski, środek nakłuwamy widelcem i pozostawiamy do nałożenia farszu.
Na środek ciasta nakładamy przygotowany farsz z fileta kurczaka, ogórka, papryki, sera żółtego, pieczarek i przyprawy gyros.
Nacięte paski zawijamy tworząc warkocz.
Zwinięte warkocze smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni 40 minut, do zarumienienia się warkoczy.
Upieczone warkocze studzimy do temperatury żeby były ciepłe a nie gorące.
Nakładamy na talerze, kroimy i konsumujemy.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 07 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Świetnie! <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz