Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upieczone warkocze z farszem z fileta z kurczaka, papryki, ogórka, żółtego sera i pieczarek. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 230
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7641
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 230
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2598
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 545
Składniki
Wymyty, osuszony filet kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyros.
Dodajemy natkę pietruszki, pokrojone w kostkę: ogórek konserwowy, paprykę, ser żółty.
Wszystkie składniki mieszamy kilka minut i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po upływie 2 godzin farsz jest gotowy. Dzielimy go na dwie równe części.
Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części. Boki ciasta nacinamy w paski, środek nakłuwamy widelcem i pozostawiamy do nałożenia farszu.
Na środek ciasta nakładamy przygotowany farsz z fileta kurczaka, ogórka, papryki, sera żółtego, pieczarek i przyprawy gyros.
Nacięte paski zawijamy tworząc warkocz.
Zwinięte warkocze smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni 40 minut, do zarumienienia się warkoczy.
Upieczone warkocze studzimy do temperatury żeby były ciepłe a nie gorące.
Nakładamy na talerze, kroimy i konsumujemy.
Smacznego!!!