Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez też może być zdrowy, pożywny i dostarczać dobroczynnych dla naszego organizmu witamin, kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Dzisiaj zapraszam na prosty w przygotowaniu, zielony majonez w wersji wege, który będzie idealnym dodatkiem do jajek, makaronów i warzyw, ale także doskonale sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5545
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5545
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Składniki
Miąższ z awokado przekładamy do blendera wraz z sokiem z cytryny, musztardą, oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą oraz gładką masę, którą na koniec doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. * Sok z cytryny możemy zastąpić także octem jabłkowym.
Gotowy majonez przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce (około 7 dni).
Majonez z awokado wspaniale smakuje z jajkami lub świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)