Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majonez też może być zdrowy, pożywny i dostarczać dobroczynnych dla naszego organizmu witamin, kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Dzisiaj zapraszam na prosty w przygotowaniu, zielony majonez w wersji wege, który będzie idealnym dodatkiem do jajek, makaronów i warzyw, ale także doskonale sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9664
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9664
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Miąższ z awokado przekładamy do blendera wraz z sokiem z cytryny, musztardą, oliwą z oliwek i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą oraz gładką masę, którą na koniec doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. * Sok z cytryny możemy zastąpić także octem jabłkowym.
Gotowy majonez przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce (około 7 dni).
Majonez z awokado wspaniale smakuje z jajkami lub świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)