Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na śniadanie. Lekkie i pyszne danie!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1251
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1251
Składniki
Zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować fritatę.
Pieczarki, cebulę i pomidora drobno kroimy. Na patelnię nalewamy oliwę i kiedy się zagrzeje wrzucamy cebulę. Musimy ją delikatnie zeszklić. Następnie dorzucamy pieczarki i chwilę podsmażamy. Kolejne idą pomidory i teraz wszystko doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy jeszcze przez chwilę.
Jajka wbijamy do miski. Przed przelaniem ich na patelnia musimy je rozbełtać trzepaczką. Przelewamy jajka na patelnie i wszystko przykrywamy pokrywką. Zmniejszamy ogień tak na 2/3 mocy i czekamy aż jajka zaczną się ścinać. Teraz możemy dodać posiekaną natkę pietruszki (nie mieszamy). Pod koniec smażenia podważamy wszystko łopatką. Kiedy jajka się zetną przekładamy wszystko na talerz. Życzę smacznego!