Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznego !
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1652
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 571
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1941
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1652
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 571
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1941
Składniki
Najprościej na świecie i standardowo. Przesiewamy sypkie produkty, oprócz mleka w proszku oczywiście:), dolewamy płyny i mieszamy, mieszamy, aż wyjdzie nam jednolita konsystencja. Mogą zostać się nam miniaturowe grudki. Bez obaw, to tylko mleko w proszku:) Podczas smażenia się rozpuści :) Nasze gofry potrzebują tak 6-8 minut smażenia.
Frużelina jagodowa: 2 szklanki jagód 3-4 łyżki cukru woda 2-3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Do garnuszka wsypujemy cukier, ostrożnie rozpuszczamy i dodajemy jagody. Podgrzewamy pod przykryciem, najlepiej przezroczystym, żeby mieć kontrolę. Kiedy jagody zaczną wypuszczać sok, wlewamy wodę wymieszaną z mąką ziemniaczaną. I ostrożnie gotujemy przez ok. 10 minut. Proste, prawda:)?
Nie przejmujcie się, jeżeli większość jagód po prostu "wyparuje". Są bardzo delikatne, więc jest to nieuniknione. Frużelina powinna mieć konsystencję żelu. Ale od Was zależy, czy chcecie bardziej rzadką, czy może gęściejszą. Wtedy wystarczy dolać wody, albo wymieszać kolejną łyżkę mąki ziemniaczanej z wodą. Gorącą frużelinę przelewamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Nie zrażajcie się po wpadce! Pierwsze 2 słoiczki "przerabiałam" 3 razy. Były albo za mało słodkie, za gęste, za rzadkie. Aż się udało :)