Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne mini torciki z chleba tostowego z pysznymi pastami na smaczne śniadanie dla dużych i małych smakoszy.
nóż, miseczki na pasaty, widelec, łyżka, garnek,
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2567
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1921
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2567
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1921
Składniki
Pasta nr 1 z tuńczyka i sera białego; ser biały włożyć do miski, dodać odsączonego tuńczyka doprawić solą, pieprzem , papryką słodką wszystko zmiksować na jednolitą masę. Pasta nr 2 jajeczna ze szczypiorkiem; ugotowane na twardo jajka obrać rozgnieść widelcem dodać pieprzu, soli, pokrojonego szczypiorku, dodać majonez, wymieszać. Pasta nr 3 - ser biały zmiksować z solą, pieprzem oraz jogurtem naturalnym. Składanie mini torcików; Kromkę chleba posmarować pastą nr 1, nałożyć 2 kromkę posmarować pastą nr 2, nałożyć 3 kromkę posmarować pastą nr 1, nałożyć ostatnią kromkę. Dokładnie docisnąć, cały torcik posmarować pastą nr 3 udekorować nowalijkami wiosennymi. Torciki włożyć do lodówki na kilka godzin albo najlepiej na całą noc. Smacznego.