Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto na śniadanie lub podwieczorek. Do tego herbata lub kawa i nic więcej nie trzeba do szczęścia.
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 8048
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 718
Upieczona, pyszna babka ziemniaczana jest najsmaczniejsza podsmażana na drugi...
Odsłon: 152
Paella to prawdopodobnie najpopularniejsze danie hiszpańskie, zwłaszcza w Wal...
Odsłon: 8048
Moja rodzinka bardzo lubi placki ziemniaczane , więc często przygotowuję dla...
Odsłon: 718
Upieczona, pyszna babka ziemniaczana jest najsmaczniejsza podsmażana na drugi...
Odsłon: 152
Składniki
Cebulę, czosnek, paprykę i pora zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Udusić na patelni na oleju rzepakowym. Dodać przyprawy. Wystudzić.
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, cukier, sól, 1 jajko i żółtko, miękkie masło i ciepłe mleko. Wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na kilka minut. Nie musi wyrastać. Rośnie dopiero w piekarniku.
Rozwałkować ciasto na prostokąt o bokach około 30x32 cm. Nałożyć równomiernie zimny już farsz. Zwinąć roladę i przenieść ją do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary keksówki 10x30 cm. Wierzch posmarować rozmąconym białkiem i posypać otrębami. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C 50-55 min.