Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na niecodzienne śniadanie :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5329
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5329
Składniki
Jajko wbijamy najlepiej do wąskiego, wyższego pojemnika. Dolewamy mleko i blenderem z końcówką do ubijania mieszamy przez kilka sekund. Dodajemy płatki owsiane, a następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut, tak by gofry miały ładny jasnobrązowy kolor i chrupiący wierzch. W tym czasie przygotowujemy dodatki. U mnie była to sałata, pomidor, ser żółty oraz sadzone jajka. Składniki układamy pomiędzy dwoma goframi, przecinamy go po przekątnej na połowę i spinamy wykałaczką. Podajemy na ciepło.