Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na niecodzienne śniadanie :)
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6272
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 858
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2217
Królowa grilla :)
Odsłon: 1596
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6272
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 858
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2217
Królowa grilla :)
Odsłon: 1596
Składniki
Jajko wbijamy najlepiej do wąskiego, wyższego pojemnika. Dolewamy mleko i blenderem z końcówką do ubijania mieszamy przez kilka sekund. Dodajemy płatki owsiane, a następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut, tak by gofry miały ładny jasnobrązowy kolor i chrupiący wierzch. W tym czasie przygotowujemy dodatki. U mnie była to sałata, pomidor, ser żółty oraz sadzone jajka. Składniki układamy pomiędzy dwoma goframi, przecinamy go po przekątnej na połowę i spinamy wykałaczką. Podajemy na ciepło.