Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na niecodzienne śniadanie :)
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 31
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 65
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 289
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 86
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 31
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 65
Obiad na sylwestra zaskoczy cię smakiem. Połączenie naleśników gryczanych z k...
Odsłon: 289
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 86
Składniki
Jajko wbijamy najlepiej do wąskiego, wyższego pojemnika. Dolewamy mleko i blenderem z końcówką do ubijania mieszamy przez kilka sekund. Dodajemy płatki owsiane, a następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut, tak by gofry miały ładny jasnobrązowy kolor i chrupiący wierzch. W tym czasie przygotowujemy dodatki. U mnie była to sałata, pomidor, ser żółty oraz sadzone jajka. Składniki układamy pomiędzy dwoma goframi, przecinamy go po przekątnej na połowę i spinamy wykałaczką. Podajemy na ciepło.