Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na niecodzienne śniadanie :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 40
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 40
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 106
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Jajko wbijamy najlepiej do wąskiego, wyższego pojemnika. Dolewamy mleko i blenderem z końcówką do ubijania mieszamy przez kilka sekund. Dodajemy płatki owsiane, a następnie stopniowo mąkę, tak by uzyskać konsystencję niezbyt gęstej śmietany. Dodajemy tarty parmezan, posiekany szczypiorek oraz tuńczyka odcedzonego uprzednio na siteczku tak, by nie miał w sobie zbyt wiele sosu. Doprawiamy do smaku i dodajemy proszek do pieczenia lub sodę. Mieszamy całość dosłownie kilka sekund. Płytki gofrownicy smarujemy odrobiną oleju i mocno rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy ok 6 minut, tak by gofry miały ładny jasnobrązowy kolor i chrupiący wierzch. W tym czasie przygotowujemy dodatki. U mnie była to sałata, pomidor, ser żółty oraz sadzone jajka. Składniki układamy pomiędzy dwoma goframi, przecinamy go po przekątnej na połowę i spinamy wykałaczką. Podajemy na ciepło.