Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem nie na słodko tylko lekko wytrawne. Klasyczne, doskonale pierogi serowe z miętą, okraszone cebulką, czosnkiem i miętą.
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 404
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 50
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 258
Polecam.
Odsłon: 404
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie , wbić jajko, wlać trochę wody. Wymieszać nożem, dolewając stopniowo wodę. Zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Przykryć miską i odstawić na 30 minut. Nadzienie. Ser zmielić, lub przecisnąć przez praskę, dodać jajko i posiekaną miętę, doprawić solą. Urywać po ka walku ciasto, cienko rozwałkować i wycinać krążki. Nałożyć nadzienie i zlepić pierogi. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Na maśle poddusić cebulkę z miętą i czosnkiem, polać pierogi. Można podawać z kwaśną śmietaną.