Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane jajko z warzywami podawane na ciepło to dobry początek dnia.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15518
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15518
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną paprykę, podsmażyć. Dodać pomidory. Dusić , aż do wyparowania wody. Dobrze doprawić solą, pieprzem, chili i trochę oregano. Zdjąć z ognia.
Dodać fasolę,starty ser i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
Przełożyć do wysmarowanych masłem kokilek. Szpinak wcisnąć łyżeczką pomiędzy masę.
Zrobić wgłębienie po środku. Wbić jajko i lekko posolić. Piec w temperaturze 170-180 st do momentu, aż zetnie się białko.