Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane jajko z warzywami podawane na ciepło to dobry początek dnia.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną paprykę, podsmażyć. Dodać pomidory. Dusić , aż do wyparowania wody. Dobrze doprawić solą, pieprzem, chili i trochę oregano. Zdjąć z ognia.
Dodać fasolę,starty ser i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
Przełożyć do wysmarowanych masłem kokilek. Szpinak wcisnąć łyżeczką pomiędzy masę.
Zrobić wgłębienie po środku. Wbić jajko i lekko posolić. Piec w temperaturze 170-180 st do momentu, aż zetnie się białko.