Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane jajko z warzywami podawane na ciepło to dobry początek dnia.
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 246
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 1295
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 890
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 246
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 1295
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 890
Składniki
Szpinak rozmrozić i odcisnąć z wody. Fasolę przepłukać pod bieżącą wodą, odsączyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać pokrojoną paprykę, podsmażyć. Dodać pomidory. Dusić , aż do wyparowania wody. Dobrze doprawić solą, pieprzem, chili i trochę oregano. Zdjąć z ognia.
Dodać fasolę,starty ser i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać śmietanę.
Przełożyć do wysmarowanych masłem kokilek. Szpinak wcisnąć łyżeczką pomiędzy masę.
Zrobić wgłębienie po środku. Wbić jajko i lekko posolić. Piec w temperaturze 170-180 st do momentu, aż zetnie się białko.